Budakeszi borok

A budakeszi borok alapanyagát a 2004-ben telepített 5 hektáros területen termő szőlő adja. Az ültetvény Budakeszitől 1 km-re nyugatra Telki irányában a Naphegy D-Ny-i fekvésű lejtőin található. Az itt termesztett Budakeszi Szürkebarát, Cserszegi fűszeres, Sauvignon blanc és Cabernet sauvignon fajták olyan egyedi ízvilággal rendelkeznek, amelyek igazolják a terület kivételes adottságait. Boraink számos regionális illetve országos borversenyen kitűnő eredményeket értek el.

Részletekért kattintson a palackokra!

Lesencefalui borok

Lesencefalu a Balatontól 5 km távolságra, a Keszthelyi-hegység északi oldalán egy szelidgesztenyefáktól, erdőktől és szőlőktől övezett zárt völgyben fekszik. A környék kivételes természeti adottságait mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az itt élő lakosság fő megélhetési forrása már évszázadok óta a szőlő és gyümölcstermesztés. A Balaton közelsége, és a szőlőnek kedvező déli kitettségű, jó talajú szőlőterületeink garantálják a Balatoni borokra jellemző magas élvezeti értéket.

A Lesencefalun található 8 ha-os egybefüggő szőlőültetvényünk telepítését 1998-ban kezdtük és 2001-ben fejeztük be. A fiatal, jó kondíciójú szőlőkből készült fehér- és vörösboraink évről évre kimagasló minőséget produkálnak, melyet a borvidéki borversenyeken arany érmekkel vagy különdíjjal jutalmaznak. Az itt termelt boraink közül szeretettel ajánljuk a Pinot blanc, Chardonnay, és Cabernet sauvignon borainkat.

Részletekért kattintson a palackokra!

Szent György–hegyi borok

A Szent György-hegy a Badacsonyi borvidék egyik legjelentősebb tanúhegye. Ásványokban gazdag talaja és a vulkanikus kövek a nappal rájuk eső napsugarak melegét megőrzik, így még sötétedés után is érezni, ahogy a kellemes meleg visszaárad a környezetbe, ezzel is emelve a szőlők beltartalmi értékét. Az itt termelt Olaszrizling szőlő a családi présház körül, kis területen fekszik és visszaadja mindazt a gazdag minerális ízvilágot, ami miatt a Szent György-hegyi borok egyedülállóak.

Részletekért kattintson a palackokra!